Головна » 2007 » Вересень » 5 » Вчені створили "ідеальне" морозиво
14:24
Вчені створили "ідеальне" морозиво
Команда дослідників під керівництвом Аттіліо дель Ре (Attіlіo Del Re) з католицького університету італійського міста П'яченця (Pіacenza's Catholіc Unіversіty) приготувала "ідеальне" морозиво. Фахівці одержали "оптимізований холодний десерт" у відповідності зі середземноморською дієтою. До складу "ідеального морозива" входять традиційні компоненти: молоко, яйця й цукор, але зі зниженим вмістом жирів і підвищеним вмістом білків. Оптимізоване морозиво містить 30% жиру, 15% білка й 55% цукру, що є органічною заміною разового прийому їжі, стверджують творці. Дієтологи не рекомендують традиційне морозиво через дуже високий вміст жирів. Деякі сорти вершкового морозива із фруктами містять таку кількість калорій, що порівнянно із цілим біфштексом.

Термін "середземноморська дієта" ввів доктор Енсель Кіс (Ancel Benjamіn Keys) в 1945 році. Вивчаючи можливий зв'язок між особливостями харчування й "хворобами достатку", такими, як ожиріння, атеросклероз, діабет і підвищений тиск, дієтолог відзначив, що чим далі раціон стоїть від середземноморської моделі, тим більш часті випадки цих захворювань. Для традиційного середземноморського раціону характерний достаток свіжих фруктів і овочів, страв із зернових культур, яким віддається перевага, помірна кількість м'яса й риби й маслинова олія, як основне джерело жирів.

Переглядів: 835 | Додав: damar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]